Wat nou dure hardloopschoenen? 'Blotevoetenman' in actie tijdens halve marathon

8 oktober 2017 om 15:02 • Aangepast 20 november 2020 om 21:28
nl
Met een kilometer of dertien per uur, zit het tempo er best aardig in. Deelnemer Dave loopt de halve marathon niet op dure dure schoenen, maar op z'n blote voten. "Ik vind dit de fijnste manier van lopen."
Profielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Oerlemans

De loper heeft naast blote voeten duidelijk ook goede zin: 'Je hoeft nooit ergens je schoenen mee naartoe te nemen, maar kunt altijd overal gaan lopen." En hij vervolgt: "Als ik nu op het eind geen glas in mijn voeten heb, dan is Eindhoven een schone stad."

Hand in hand
Ondertussen komt verderop het parcours een Belgische deelnemer over de finish. Hij heeft zijn derde hele marathon van Eindhoven erop zitten. De laatste meters loopt hij hand in hand met zijn trotse tienerdochter. "Dat doet ze altijd." Of ze ooit zelf zo'n eind gaat lopen? Het antwoord is kort maar krachtig: "Nee!"

Dan komt de 'blotevoetenman' over de finish. Eén voor één tilt hij de voeten op, Die zijn hoogstens een beetje zwart en smoezelig: "Geen glas, geen blaren." Een andere deelnemer is direct na de finish vasteberaden: "Ik doe het nooit meer." Om daar twee seconden later aan toe te voegen: "Ik doe het volgend jaar weer."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.