Rennende Puck en Luke (allebei 6) stelen de show bij Marathon Eindhoven - Omroep Brabant
Video

Rennende Puck en Luke (allebei 6) stelen de show bij Marathon Eindhoven

9 oktober 2017 om 07:56
nl
Als helden worden ze toegejuicht, twee zesjarige kinderen die plotseling opduiken op het parcours van de marathon. Ongeveer vijf kilometer voor de finish stromen ze spontaan in en rennen ze tussen de volwassenen het vuur uit de slofjes.
Profielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Oerlemans

[youtube:https://youtu.be/UJMovGaAKlA]
Het publiek langs de kant sluit het tweetal acuut in de armen. Voortdurend klinken er aanmoedigingen: "Bijna binnen!' De blonde paardenstaart van Puck gaat vrolijk op en neer terwijl ze dapper doorrent. Als haar tempo inzakt, vertraagt haar loopgenootje ook. Hij kijkt bemoedigend om. Ze klaren deze klus samen, dat is duidelijk.

Meer in de beentjes
In tegenstelling tot de andere lopers op het parcours, hebben deze twee hun medailles al om de nek terwijl ze nog aan het rennen zijn. Die verdienden ze 's ochtends door mee te doen met de Mini Marathon van 1,6 kilometer. Maar blijkbaar zat er meer energie in de beentjes.

Dan komen ze over de finish, uiteraard klinkt luid applaus. Met wie liepen ze nu eigenlijk mee, is de grote vraag. Luke: "Met mama." En die is trots: "Geweldig! Op het parcours had iedereen het ook over 'die twee kleintjes. En daar was er dus één van mij bij!" 

Beetje overdrijven
De moeder van Luke liep de hele marathon en de kans dat het kleine ventje en z'n loopmaatje Puck dat later ook gaan doen, lijkt levensgroot. Op school gaan ze maandag een piepklein beetje overdrijven: "We gaan vertellen dat we de marathon hebben gelopen. En dan laten we onze medaillles zien."

Spierpijn
Maandag hadden de kleintjes wel last van spierpijn, zegt moeder Janneke van Luke. Ze is, vooral op Facebook, bedolven onder de reacties: "Iedereen vond het leuk en geweldige reclame voor de marathon Eindhoven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.