Video

‘Ze hebben onze kat opgehangen’, Kim krijgt schrik van haar leven

9 oktober 2017 om 19:27 • Aangepast 20 november 2020 om 21:27
nl
Kim Wijgerse uit Eindhoven kreeg zondagavond de schrik van haar leven. Haar kat Amani die al enkele dagen vermist was, bleek dood te zijn. "Vermoord", vertelt Kim nog altijd geschrokken. "Mensen uit de buurt hadden hem in de tuin gevonden. Opgehangen."
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Zelf durfde Kim niet te gaan kijken. Haar vader ging daarom kijken. En hij vond inderdaad Amani. "Hij hing aan een strop over de schutting", vertelt Kim. In de tuin ernaast zag haar vader nog meer kattenvallen. Stroppen waar je een kat aan op kunt hangen. "Hij heeft ze weggeknipt", zegt Kim.

Nadat haar vader Amani vond, besloot hij eerst de politie te bellen. Zij gaven in eerste instantie aan langs te komen, maar even later kregen ze volgens Kim een telefoontje dat dat niet lukte. Daarop besloot haar vader Amani los te knippen. "En vervolgens hebben we hem meteen bij ons in de tuin begraven."

Gaat aangifte doen
"Ik wil niet dat mensen hiermee wegkomen. Ze hebben onze kat vermoord." Woensdag gaat Kim daarom aangifte doen bij de politie. Daarom heeft haar vader foto's gemaakt van de lugubere vondst. Deze foto's heeft Omroep Brabant gezien.

Kim kan nog altijd niet geloven wat er is gebeurd. "We wonen in een nette buurt. En we hebben nog nooit opmerkingen gekregen dat mensen last hadden van onze katten." 


Oproep Facebook
Sinds woensdag was Amani vermist. Op Facebook deed Kim de volgende dag een oproep. Ze was ongerust, want hij was volgens haar eigenlijk nooit lang weg.

Kim heeft nog een andere kat. Maar die komt echt nooit buiten. Bang dat ook hem iets overkomt, is ze dus niet. Maar in de buurt waarschuwt ze nu wel mensen. Dit bijvoorbeeld via de buurtapp.

"Iedereen vindt het vreselijk wat er is gebeurd", zegt Kim, "en niemand had verwacht dat zoiets hier zou gebeuren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.