‘Schreeuwjezus’ Arnol Kox moest weer voor de rechter komen en is vrijgesproken

10 oktober 2017 om 11:27
nl
Arnol Kox uit Veldhoven wordt woensdag 65, maar hij heeft nu al zijn eerste verjaardagscadeau binnen. De ‘schreeuwjezus’ van de Eindhovense binnenstad werd dinsdagmorgen vrijgesproken door de kantonrechter.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Hij zou zich begin dit jaar volgens de spoorwegpolitie niet aan de regels hebben gehouden bij het station in Eindhoven. Of dat ooit het geval is geweest, zal altijd de vraag blijven. Volgens de kantonrechter in Eindhoven kon helemaal niet vastgesteld worden of Kox zich wel op terrein van de Nederlandse Spoorwegen had begeven.

Kox vaker voor rechter
Het was niet voor het eerst dat de stadsprediker voor de rechter stond. En evenmin voor het eerst dat hij werd vrijgesproken, zoals een maandje geleden. Kox, die wordt bijgestaan door de Eindhovense advocaat Martijn Collart, heeft overigens ook enkele veroordelingen achter de rug.

Hij beweegt zich sinds jaar en dag in een scootmobiel of rolstoel door hartje Eindhoven om daar vaak op luide toon het evangelie van Jezus te verkondigen. Net als tijdens de zitting deze ochtend bij de kantonrechter beroept hij zich op de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van meningsuiting.

Ongeoorloofd voeren
Niet alle agenten zijn hiervan gediend. Kox is de afgelopen tien (!) jaar al eens opgepakt voor samenscholing, ordeverstoring en ja, zelfs voor het vervuilen van het stadscentrum en het ongeoorloofd voeren van duiven met broodkruimels. Een vergrijp waarvoor hij in 2009 al een aantal keren op de bon werd geslingerd.

Het wachten is nu op de volgende aanhouding en rechtszaak. Maar eerst mag Kox in vrijheid zijn verjaardag gaan vieren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.