Deze app helpt vluchtelingen de Hollandse papieren rompslomp te overwinnen - Omroep Brabant

Deze app helpt vluchtelingen de Hollandse papieren rompslomp te overwinnen

10 oktober 2017 om 11:41
De TU/e denkt dat toekomstige smartphones anders aanvoelen (archieffoto: Flickr/Maurizio Pesce)
De TU/e denkt dat toekomstige smartphones anders aanvoelen (archieffoto: Flickr/Maurizio Pesce)
Belastingaangifte doen, een zorgverzekering afsluiten, een DigiD aanvragen: voor de gemiddelde Brabander is het al een hoop gedoe, maar voor veel vluchtelingen die in Nederland mogen blijven, is het een hels karwei. Daarom begonnen Wouter en Evelien de app NL Help U, om deze mensen hiermee te helpen.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Het idee voor de app ontstond bij een bezoek in een vluchtelingencentrum, vertelt Wouter: "Er kwam een man op ons af met een grote doos papieren. Hij dacht dat we hem gingen helpen met zijn administratie".

Deze ontmoeting zette het duo aan het denken: "We voelden ons verantwoordelijk om hier iets mee te doen". Het duurde niet lang voor ze op een app uitkwamen: "Iedereen had een smartphone, dus we kwamen al snel uit op het bouwen van een app".

Drie talen
Het idee van de app, die in het Nederlands, Engels en Arabisch beschikbaar is, is simpel, legt Evelien uit: "Stel je hebt een zorgverzekering nodig. Dan zie je eerst een korte uitleg van wat een zorgverzekering eigenlijk is. Dan zie je een overzicht van hoe je zo'n verzekering kan afsluiten. Als laatste kan je foto's maken van alle belangrijke documenten en die opslaan op de app, zodat je alle belangrijke papieren bij elkaar hebt".

De app is gratis te downloaden via de App Store.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...