75 bijenkasten vol honing leeggehaald in de Biesbosch

10 oktober 2017 om 12:32 • Aangepast 20 november 2020 om 21:26
nl
"Een bizarre, schandalige diefstal." Zo omschrijft boschwachter Arie Benschop het openbreken en leeghalen van 75 bijenkasten, eind september in de Biesbosch. "De kasten zijn leeggehaald voor de honing."
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Per kast zit er tussen de één en de vijf kilo aan honing in. "We weten niet precies om hoeveel honing het gaat, maar de eigenaar van de kasten is in ieder geval veel honing kwijt", laat hij weten.

Met de bijen gaat het sinds de diefstal op 27 september wel goed. "Alle volken zijn nog compleet en die gaan gewoon door", vertelt hij.

Dief had imkerpak
Hoewel veel diefstallen 's nachts plaatsvinden, weet boswachter Arie zeker dat dit overdag gebeurd is. "Die kasten leeghalen doe je niet in het donker. Bovendien moet iemand ook echt een imkerpak aan hebben gehad om de honing uit de kasten te kunnen halen."

De bijenkasten zijn van een particulier die een vergunning van Staatsbosbeheer heeft om aan de Deeneplaatweg in de Biebosch bijenkasten neer te zetten. "Het is al de tweede keer dat hij slachtoffer is. We hopen dat iemand iets heeft gezien en zich meldt."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.