10 oktober 2017 om 22:35 • Aangepast 20 november 2020 om 21:25
Er was een wonder voor nodig en dat wonder bleef uit. Oranje speelt volgend jaar niet op het WK in Rusland en ontbreekt zo voor de tweede keer op rij op een groot eindtoernooi.
Profielfoto van Joost van Erp
Joost van Erp

Virgil van Dijk en Vincent Janssen stonden dinsdagavond in de basis van Oranje, dat met 2-0 won van Zweden. Een fraaie en terechte zege, maar het was onvoldoende om het WK nog te halen. Daarvoor had Nederland met zeven doelpunten verschil moeten winnen.

Oranje begon voortvarend, Arjen Robben bracht de 1-0 na een kwartier op de borden. Hij schoot een strafschop binnen. De aanvoerder verdubbelde de voorsprong tien minuten voor rust. Nederland speelde een heerlijke eerste helft. De ploeg speelde gepassioneerd en liet zien nog echt voor de minuscule WK-kans te gaan.

Wissel Janssen
Janssen werd in de rust uit de ploeg gehaald. Bas Dost kwam in de ploeg voor de hardwerkende Ossenaar. Na de pauze zat het er voor Oranje geen moment meer in en ging het duel als een nachtkaars uit.

Van Dijk speelde de hele wedstrijd. In onze provincie werd op meerdere plekken naar het duel gekeken, maar zo bijzonder als de bijeenkomst in Helmond was het vermoedelijk nergens.