Evenementenpark Breepark voorlopig niet open: burgemeester steekt stokje voor feestweek

11 oktober 2017 om 09:46
nl
Er stond een feestweek gepland met een muziekfestival, taptoe en andere activiteiten, maar omdat de brandveiligheid niet op orde is gaat het openingsfeest van Breepark in Breda deze week niet door. Burgemeester Depla heeft dat samen met de organisatie besloten.
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door
Tonnie Vossen

Het nieuwe evenementenpark in Breda zou op 12 oktober met een feestelijke week vol activiteiten opengaan. In een verklaring zegt burgemeester Depla dat hij zich realiseert dat het voor iedereen een teleurstelling is dat het feest niet doorgaat. Maar veiligheid bij evenementen moet voorop staan, voegt hij toe.  "Daaraan doe ik geen concessies",  aldus de burgemeester. 

Slechte brandveiligheid evenementengebouw
Met name de brandveiligheid in het evenementengebouw is een probleem. Daar moeten brandwerende wanden en kozijnen worden aangepast.

Depla wijst ook naar de Nota evenementenbeleid die nog niet zo lang geleden door het gemeentebestuur is vastgesteld. Daarin staat veiligheid als een van de belangrijkste criteria voor het verlenen van een evenementenvergunning.  

Anneke Stins, commercieel directeur van Breepark, verwacht dat de trouwbeurs op 21 en 22 oktober in in het park door kan gaan. "Er wordt hard gewerkt om de brandveiligheid op tijd in orde te hebben." 

Ook het concert van dj Tiësto op 22 december loopt volgens haar geen gevaar.

Het afgeblazen openingsfeest wordt uitgesteld tot eind van dit jaar.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.