Leraren krijgen 720 miljoen euro erbij en dat is te weinig: 'De helft is niet genoeg'

11 oktober 2017 om 09:16
nl
De basisschoolleraren krijgen er 720 miljoen euro bij. Dat bleek dinsdag bij de presentatie van het regeerakkoord. Toch zijn de leerkrachten in Brabant verre van tevreden. “Ik vroeg me af of ze ons zouden zien staan en serieus zouden nemen en dat is gewoon niet het geval.”
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

“Ik heb een dubbel gevoel”, zegt leraar Guy van der Klein. “Aan de ene kant is het natuurlijk hartstikke mooi dat het kabinet ziet dat er wat moet gebeuren. Maar de helft is niet genoeg.”

In oktober fietste meester Guy vanuit Eindhoven naar Den Haag om daar te staken tegen het lage salaris in het basisonderwijs. Nu komt er dus geld bij maar dat is volgens hem maar een druppel op de gloeiende plaat.

Tevreden zijn
“Ik hoor nu veel mensen in mijn omgeving zeggen: ‘Nou moet je toch tevreden zijn. We willen allemaal wel meer salaris’. Maar dat is het niet zo zeer”, vertelt Van der Klein. “De essentie is dat er vooral heel veel mensen met heel veel kwaliteiten uitstromen, omdat het salaris totaal niet meer meegroeit.”

Nog twee dagen staken
In november leggen de docenten nog eens twee dagen het werk neer. Maar deze keer gaat Guy van der Klein niet fietsend naar Den Haag om zijn punt duidelijk te maken. “De fiets hebben we nou wel weer gezien. We moeten nu nog even kijken wat de plannen zijn. Ik hoop vooral dat mensen buiten het onderwijs ook zien en beseffen dat het nodig is.”

“Het is niet dat we meer salaris willen. Er is geen leraar die gekozen heeft voor het salaris”, legt Guy van der Klein uit. “Maar we willen wel kwaliteit behouden en nieuwe leraren aantrekken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.