Video

'Eeeeeeeuwig leven, nooooooit meer slapen!': Luidruchtige stadsprediker Arnol Kox is 65 geworden

11 oktober 2017 om 14:56 • Aangepast 20 november 2020 om 21:24
nl
Feest bij straatprediker Arnol Kox uit Eindhoven. Hij is woensdag 65 jaar oud geworden, maar aan zijn pensioen denkt hij nog lang niet. Voor Kox is het eigenlijk elke dag feest. “Weet je wat me vanmorgen is overkomen? Ik heb een nieuwe dag gekregen, deze heb ik nog nooit gehad.”
Profielfoto van van Kaathoven Rob
Geschreven door
van Kaathoven Rob

Een groot bord met 65 op het raam en verschillende verjaardagkaartjes op tafel, Arnol is echt jarig vandaag. “Allemaal felicitaties. Ze mogen me dubbel feliciteren, met de rechtszaak en mijn verjaardag,” vertelt Arnol.

Wachten op privacy instellingen...


Dubbel feest
Dinsdag werd hij nog vrijgesproken door de kantonrechter. Hij zou zich begin dit jaar volgens de spoorwegpolitie niet aan de regels hebben gehouden bij het station in Eindhoven. De rechter besliste in zijn voordeel.

Feest dus, maar wat er op het programma staat, weet Arnol niet. “Ik laat me altijd verrassen. Mijn vrouw organiseert van alles. Daar hoef ik me niet druk over te maken.” En daarbij gaat de vaste klus van de beroemde Eindhovenaar gewoon door. “Ik heb gemerkt dat de demon blijft demonteren, ik wil de mensen blijven waarschuwen.”

De plicht roept
Op naar het centrum van de stad. Met het taxibusje vertrekt Arnol ook woensdag naar het 18 Septemberplein. En ook hier is de bijzondere dag niet onopgemerkt gebleven "Gefeliciteerd! 66 toch? Proficiat!", een vrolijke voorbijganger schudt Arnols hand.

Pensioen?
Wordt het na woensdag ook stil in de Eindhovense binnenstad? Nee. “Met pensioen gaan doe je pas met 66 toch?” zegt Arnol bijdehand. Daarnaast is hij, met zijn eigen typische gedachtegang, nog lang niet van plan te stoppen. “Nee, ik wil ook niet ophouden met leven. Al is de aarde een vuilnisbelt, dan kan ik de aarde toch ook niet afkeuren.”

“Eeeeeeeuwig leven, nooooooit meer slapen”, galmt het door de Piazza. Met 65 jaren op de teller blijft Arnol Kox gewoon aan het werk, want hij heeft nog een hele klus te klaren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!