Benaouf A. met spoed naar EBI Vught na mislukte ontsnappingspoging met helikopter

12 oktober 2017 om 21:21
nl
De crimineel die woensdag uit de gevangenis van Roermond moest worden bevrijd met een helikopter is de in Eindhoven geboren Benaouf A.. Hij is donderdagmiddag vanuit de gevangenis in Roermond overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Dat melden betrouwbare bronnen aan De Limburger. Hij zou rond vijf uur donderdagmiddag met een politiehelikopter zijn vervoerd.

Bekende in liquidatiemilieu
Benaouf A. is een bekende in het Amsterdamse liquidatiemilieu. Dat zegt Maarten van Dun, misdaadjournalist van Het Parool, in het programma Wakker! van Omroep Brabant.

Dat die ontsnapping op spectaculaire wijze met een helikopter zou gebeuren, verbaast Van Dun niet. “Er wordt in die kringen nergens meer voor teruggedeinsd.”

ZIE OOK: Eindhovenaar Benaouf A. brein achter liquidatie Antwerpen, zestien jaar cel geëist

Benaouf A. zit momenteel een celstraf uit van twaalf jaar voor het liquideren van de Amsterdamse crimineel Najeb Bouhbouh. Dat gebeurde in 2012 bij een hotel in Antwerpen. Kort na de liquidatie was A. ook betrokken bij een schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Het gerechtshof veroordeelde hem in 2016 tot zestien jaar cel.

ZIE OOK: Reconstructie bloederige schietpartij: kon Benaouf A. uit Eindhoven zien wie hem beschoot?

De liquidatie zou voortvloeien uit een vete tussen twee rivaliserende kampen in de Amsterdamse onderwereld. Aan de ene kant zou Gwenette Martha staan met de omgebrachte Bouhbouh als rechterhand. Benaouf A. wordt gezien als de rechterhand van Houssine A., de voorman van het andere kamp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone