Alles wat je altijd al wilde weten over natuur, water en milieu (maar nooit durfde te vragen)

13 oktober 2017 om 16:00
nl
Wil je weten hoe het staat met de roodborstjes in Brabant? Of wil je weten hoe de kwaliteit van het water in het riviertje langs jouw dorp is? Of wil je weten hoe vies (of schoon) de lucht boven jouw stad is?
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Als je lang genoeg zoekt, kun je op internet al die informatie vinden. Maar de provincie en de Brabantse waterschappen hebben nu een site gelanceerd waar dat allemaal bij elkaar staat.

Alle cijfers die de waterschappen en de provincie hebben op het gebied van natuur, water en milieu staan nu bij elkaar in tekst, foto’s en grafieken.

De site is een bron van informatie voor iedereen die om wat voor reden dan ook informatie wil over de stand van zaken op die gebieden. Dat kunnen milieuclubs zijn, natuurliefhebbers, bezorgde burgers, maar ook kennisinstituten, gemeenteambtenaren en lokale bestuurders.

Grasduinen
De website is er ook om op een regenachtige middag in te grasduinen. Behalve heel veel cijfers en verhalen over natuur- en waterkwaliteit en het milieu staan er veel mooie Brabantse natuurfoto’s op. De informatie die op de site staat, is een momentopname. Het gaat om data van alle meetpunten in de provincie, dat zijn er honderden.

De site zal voortdurend worden bijgewerkt zodat iedereen over een lange periode kan zien of bijvoorbeeld de kwaliteit van een rivier beter of slechter wordt. Of dat de lucht boven het eigen dorp beter of slechter wordt. Op die manier is de site ook een hulpmiddel om in te grijpen als er iets verslechtert.

Agrofood
De provincie en de waterschappen hebben het plan om de website verder uit te breiden met een hoofdstuk agrofood. Dan kan iedereen ook alle cijfers zien die betrekking hebben op landbouw en veeteelt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.