Video

Flitscarrière: Hanne van Aart naar Loon op Zand als jongste burgemeester van Nederland

13 oktober 2017 om 07:13 • Aangepast 20 november 2020 om 21:22
nl
Hanne van Aart (32) wordt de nieuwe burgemeester van Loon op Zand. De VVD’er is nu nog wethouder van de gemeente Heusden. Als ze wordt geinstalleerd, is ze op dat moment de jongste burgemeester van Nederland. "Dat is een bijzondere eer", zegt de aankomende burgemeester.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Op dit moment is Joris Bengevoord (33) nog de jongste burgemeester van Nederland. Hij was tot voor kort fractievoorzitter van GroenLinks in Tilburg en werdin april benoemd tot burgemeester in Winterswijk.

'Vakkundig invullen'
Van Aartis het tweede lid van het college van burgemeester en wethouders van Heusden dat i in korte tijd vertrekt. Onlangs ging burgemeester Jan Hamming naar Zaanstad om daar eerste burger te worden. "Maar ik twijfel er niet aan dat de leegloop vakkundig ingevuld gaat worden hoor", aldus Van Aart.

Ze werd geselecteerd uit veertig kandidaten. Ze is de opvolger van Wim Luijendijk, die volgende maand na negen jaar afscheid neemt van Loon op Zand. Eind november staat de installatie van Van Aart gepland.

Wachten op privacy instellingen...


Ambitie is groot
Frank van Wel, voorzitter van de vertrouwenscommissie, zegt over Van Aart: "Met haar enthousiasme en betrokkenheid legt ze gemakkelijk verbinding op verschillende niveaus. Haar ambitie is groot en ze is in staat anderen daar op een goede manier in mee te nemen. Bovendien is ze door haar eerdere functie goed bekend in de regiö."

LEES OOK: Dochter Hanne in raad Heusden namens VVD, vader Fons van CDA nét niet

Hanne van Aart maakt een flitscarrière. Zij kwam in 2014 in de gemeenteraad van Heusden. Dat was een opmerkelijk moment want haar vader Fons van Aart was ook kandidaat raadslid, zij het voor het CDA. Hanne haalde het net wel, haar vader viel net buiten de boot. Ze werd op haar 29ste meteen wethouder en nu wordt ze burgemeester. Van Aart: "Dat gaat inderdaad heel snel, maar ik voel me er gewoon heel goed bij."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.