NAC geeft punt op de valreep weg tegen Roda JC [VIDEO]

14 oktober 2017 om 20:34 • Aangepast 20 november 2020 om 21:18
Het is NAC Breda zaterdagavond niet gelukt om te winnen in Kerkrade. De wedstrijd, waarin niet veel gebeurde, leek in een gelijkspel te eindigen, maar in de extra tijd wist Roda JC de beslissende goal te maken (1-0).
Profielfoto van Merel de Leuw
Merel de Leuw

Eerste helft
Het spel ging over en weer in de eerste helft, zonder dat er veel grote kansen ontstonden. Na een half uur spelen wist Pablo Mari Villar een grote kans voor Roda te voorkomen door op de rand van de zestien de bal te onderscheppen.

Een paar minuten later kreeg NAC een grote kans op de openingsgoal. Rai Vloet zocht de combinatie met Thierry Ambrose, maar schoot de bal nipt over. Gelijk daarna kreeg Roda een grote kans op een treffer, maar Menno Koch voorkwam dat door de bal van de lijn te halen.

Kansen na rust
Vlak na rust kreeg NAC direct een grote kans via Giovanni Korte. Hij schoot de bal hard in de hoek, maar doelman Hidde Jurjus van Roda wist de bal te pakken. In de tweede helft was Roda de bovenliggende partij. Via Mario Engels kregen ze een grote kans, maar de spits schoot de bal naast. Een paar minuten later kreeg hiij weer een enorme kans, maar Simon Gustafson stiftte de bal net naast de goal.

Daarna leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te lopen, maar het was Roda dat op het laatste moment toch nog een goal wist te maken. Gustafson scoorde na een vrije trap van Adil Auassar. Daarmee was de wedstrijd beslist.