Stan Teuben beleefde ‘flinke vuurdoop’ als scheidsrechter in betaald voetbal

15 oktober 2017 om 14:38
nl
Een strafschop, rode kaart en een opstootje. Stan Teuben uit Aarle-Rixtel beleefde vrijdagavond een ‘flinke vuurdoop’ als scheidsrechter in het betaald voetbal. “Ik kreeg kippenvel toen we begonnen, maar daarna deed ik gewoon mijn ding.”
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Bij de aftrap leken Telstar en FC Dordrecht de debutant te willen foppen. Of het nu voetbalhumor of een misverstand was, Teuben had alles in de smiezen. "FC Dordrecht stond klaar voor de aftrap terwijl Telstar mocht beginnen. Gelukkig waren we scherp", blikt de jonge scheidsrechter zondag terug in Omroep Brabant-radioprogramma Sportlunch.

Geen twijfel
Hij gaf in de eerste helft een strafschop aan Telstar. "Daar was geen twijfel over mogelijk." In het tweede bedrijf stuurde hij Gerson Rodrigues met een rode kaart van het veld wegens natrappen, met een opstootje tot gevolg. Hij werd er niet zenuwachtig van.

"Je fluit nooit een perfecte wedstrijd, maar ik ben redelijk tevreden over mijn debuut", zegt Teuben. Dromen van een Champions League finale doet hij wel, maar Teuben blijft met beide benen op de grond. "Zes jaar geleden ben ik begonnen en nu heb ik mijn debuut in het betaald voetbal gemaakt. Eerst daar maar eens stabiel worden."

Alleen Jeroen Sanders was jonger bij zijn scheidsrechtersdebuut dan Teuben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.