Racistische leuzen en apengeluiden, PSV-spelers uitgescholden door VVV-fans

16 oktober 2017 om 07:21 • Aangepast 20 november 2020 om 21:17
nl
Spelers van PSV zijn zondag na afloop van de met 2-5 gewonnen wedstrijd tegen VVV-Venlo racistisch bejegend door een groep fans van VVV-Venlo.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

In een tweet van Omroep Brabant-verslaggever Paul Post is op de achtergrond van een filmpje te horen dat de spelers worden uitgescholden. Dat gebeurde toen zij op weg waren naar de kleedkamer. Zo kreeg Joshua Brenet het scheldwoord ‘kankerneger’ te horen. Ook maakten de fans apengeluiden.

Wachten op privacy instellingen...


Op basis van berichten in de media is de politie een onderzoek gestart. "Deze beelden zijn van dusdanige aard dat politie en Openbaar Ministerie een onderzoek gerechtvaardigd vinden. Uit het onderzoek zal moeten blijken of sprake is van een strafbaar feit en wie daarvoor verantwoordelijk is", liet de politie weten.

Excuses
Het bestuur van VVV-Venlo veroordeelde het wangedrag van enkele toeschouwers scherp. "Deze walgelijke racistische geluiden horen niet thuis in een voetbalstadion en staan haaks op de kernwaarden van onze club. We zullen er alles aan doen om de daders te achterhalen en passende maatregelen tegen hen te treffen", liet algemeen directeur Marco Bogers weten.

VVV-Venlo gaat aangifte doen bij de politie om ook strafrechtelijke vervolging van de boosdoeners mogelijk te maken. Bogers heeft inmiddels namens VVV-Venlo excuses aangeboden aan PSV voor het 'onacceptabele gedrag van de betreffende mensen'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.