Dit kun je doen op deze zomerse dag in de herfstvakantie

16 oktober 2017 om 10:50
nl
Wat een geluk: op de eerste dag van de herfstvakantie wordt het prachtig weer. Dat betekent dat we er lekker met het gezin op uit kunnen trekken. Maar wat kunnen we zoal doen maandag in onze provincie?
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Een boswandeling maken
Dit weer leent zich natuurlijk perfect voor een mooie wandeling. Op de Strabrechtse Heide, Het Mastbos of de Loonse en Drunense Duinen bijvoorbeeld.

In de Bosschuur in Wintelre is speciaal voor de vakantie een kabouterpad aangelegd. Kinderen kunnen er kabouters zoeken, opdrachten doen en spelen. Wie graag iets engs wil doen kan ook terecht bij het Vogelverschrikkersfestival in Valkenswaard.

Voor de waterrat
Waterfietsen, suppen (staand peddelen op een surfbord), kanoën of zelfs buiten zwemmen. Het kan maandag waarschijnlijk voor de allerlaatste keer dit jaar, dus we nemen het er nog maar even van.

Suppen kun je onder meer in de Bredase singels of in de Biesbosch. De helden die nog een frisse duik in het natuurwater willen maken kunnen terecht bij de Galderse Meren bij Breda of 't Zand in Alphen.

Zwaaien en zwieren
Op de Grote Markt in Bergen op Zoom en op het Chasséveld in Breda is het deze week kermis. Lekker zwaaien en zwieren. En na afloop natuurlijk een heerlijke suikerspin voor onderweg.

Pretpark of dierentuin
Een dagje pretpark of dierentuin is natuurlijk fantastisch met dit nazomerse weer. Maar let op, het zou nog wel eens druk kunnen worden in De Beekse Bergen, Dierenrijk, ZooParc Overloon en natuurlijk De Efteling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.