Video

Even geen ziekenhuis voor deze kinderen, maar een dag keihard racen

16 oktober 2017 om 21:28 • Aangepast 20 november 2020 om 21:15
nl
De geur van benzine en gierende banden hangt maandagavond bover de kartbaan in Berghem. En niet omdat Max Verstappen zijn trainingsrondjes rijdt. Nee, deze avond is het circuit van Stichting Goed Hart. Zieke kinderen beleven samen met hun familie een leuke dag die in het teken staat van racen, raceauto's en nog meer racen.
Profielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door
Daisy Schalkens

Eén van de kinderen die rondrijdt is de achtjarige Jip uit Oosterhout. Hij heeft een viervoudige hartafwijking en onderging afgelopen mei zijn tweede openhartoperatie. "Om hem hier zo te zien racen geeft echt een geweldig gevoel", vertel de vader van Jip. "Het gaat nu na de operatie heel goed met Jip. Hij zit weer vol energie en dan is dit dus geweldig om te zien."

Wachten op privacy instellingen...


Nieuwe Max Verstappen
Jip geniet zichtbaar van het racen. "Het leukste vind ik dat we lekker hard mogen gaan." Een nieuwe Max Verstappen is dus opgestaan? "Bijna wel", antwoordt Jip met een flinke lach om vervolgens snel z'n helm weer op te zetten en door te racen.

Wachten op privacy instellingen...


De speciale dag wordt georganiseerd door Stichting Groot Hart. Zij bezorgen kinderen met een hartafwijking of ernstige ziekte een onvergetelijke racedag. En dat is volgens Vincent Wedekind van de stichting soms hard nodig. "We hebben het één dag over racen en coureurs en niet over ziektes. Je ziet dat de kinderen daardoor weer een paar dagen plezier in hun hoofd hebben."


Levensveranderend
Rob Kamphues is ambassadeur en oprichter van de stichting. Volgens hem zijn dagen als dit voor sommige kinderen zelfs levensveranderend. "Ze mogen iets doen wat ze tot dan toe nooit konden doen of mochten doen. We krijgen verhalen van moeders die vertellen dat hun kind na zo'n dag ineens weer mee gaat gymen, uit zijn schulp kruipt en geen muurbloempje meer is. Daar doen we het voor."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.