Chauffeurs uit cabine bevrijd na frontale botsing vrachtwagens, N270 bij Deurne uren dicht

17 oktober 2017 om 12:54 • Aangepast 20 november 2020 om 21:15
nl
Bij een frontale botsing tussen twee vrachtwagens op de N270 bij Deurne zijn dinsdagochtend twee gewonden gevallen. De slachtoffers zijn de twee chauffeurs, die na de botsing bekneld zaten in hun cabines. Zij zijn iets voor negen uur door de brandweer uit hun voertuig bevrijd. Deze actie werd door de brandweer een 'complexe bevrijding' genoemd. De weg was dinsdag uren dicht.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De brandweer had het dinsdagochtend over 'een enorme ravage' op de N270. Het ongeluk gebeurde rond zeven uur op de Helmondsingel. Daar reden twee vrachtwagens tussen de N604 naar Deurne en de weg naar Walsberg frontaal op elkaar.  

Een auto kreeg een tik van een van de vrachtwagens. De bestuurder van deze auto raakte niet gewond. Wel was er sprake van blikschade. De vrachtwagenchauffeurs zijn naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Wat hun precieze verwondingen zijn, is niet bekend. Ze waren na het ongeluk beiden aanspreekbaar.

Wachten op privacy instellingen...

De N270 tussen Helmond en Deurne was lange tijd in beide richtingen dicht. De VID verwachtte in eerste instantie dat de afhandeling van het ongeluk tot twaalf uur zou duren. Dat werd later bijgesteld tot twee uur omdat het bergen langer duurde dan verwacht.

De vangrail en de weg waren flink beschadigd en er lag behoorlijk wat diesel op de weg.

Wachten op privacy instellingen...

De brandweer begon rond half acht met het bevrijden van de slachtoffers. Een uur later was een van de chauffeurs bevrijd uit zijn cabine. Met de andere beknelling was de brandweer nog wat langer bezig.

Iets voor negen uur was ook deze chauffeur uit zijn cabine bevrijd. 

Wachten op privacy instellingen...

Er landde een traumahelikopter in de buurt van het ongeluk. Een tweede traumahelikopter die was opgeroepen, landde uiteindelijk niet in Deurne.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.