‘Dit heb jij gedaan!’, Yolanda toont oogprothese aan dader in rechtszaal

18 oktober 2017 om 08:12
nl
“Kijken jongen, dit heb jij gedaan”, zegt Yolanda met haar oogprothese in haar hand. Ze staat in de rechtszaal voor het eerst tegenover de man die haar rechteroog kapot heeft geslagen. Het programma Spreekrecht van RTL besteedde dinsdagavond aandacht aan de rechtszaak rondom de zware mishandeling van Yolanda en haar man afgelopen carnaval in Den Bosch.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

Na een dagje carnaval vieren, krijgt het Bossche echtpaar in een cafetaria ruzie met een groep jongeren. Buiten worden Yolanda en haar man opgewacht en krijgt Yolanda een harde vuistslag op haar rechteroog. “Ik zei meteen tegen mijn man dat het licht letterlijk uit m’n ogen was geslagen”, vertelt ze geëmotioneerd.

LEES OOK: Ernstige mishandeling met carnaval in Den Bosch, vrouw mogelijk blind aan één oog

De schade is enorm. Zes weken later krijgt ze een oogprothese. Ook mentaal krijgt ze het zwaar te verduren. Huiluitbarstingen en slapeloze nachten houden nog lang aan. “Ik heb me moeten afvragen of ik wel nog kon werken op de intensive care”, vertelt ze in de rechtszaal.

'Voor mij is het levenslang'
Ze hoopt op een zware straf voor de dader. “Voor mij is geen straf hoog genoeg. Voor mij is het levenslang”, zegt ze. “Ik voel me echt verminkt. Allemaal door één onzinnige klap.” Nadat ze haar spreekrecht gebruikt om de dader te vertellen hoe ze zich voelt, haalt ze haar oogprothese eruit. “Kijken jongen, dit heb jij gedaan.”

LEES OOK: Man sloeg vrouw blind aan één oog tijdens carnaval: taakstraf van 180 uur

De 28-jarige man uit Best krijgt een taakstraf van 180 uur en moet een schadevergoeding betalen van 15.000 euro. Yolanda is redelijk opgelucht, maar ook teleurgesteld met de reactie van de dader in de rechtszaal. “Hij vond dat hij zelf slachtoffer was. Maar ik zal er mee moeten leven.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.