Misschien wel 20 jaar zes spelende kinderen als buren, man klaagt bij Raad van State over oppasservice

18 oktober 2017 om 11:31
nl
"Ik zit hier niet tegen mijn buren maar tegen de gemeente Werkendam", vertelde Werkendammer Arie van Rosmalen dinsdag bij de Raad van State in Den Haag. Hij stapte naar de hoogste bestuursrechter om te klagen over Mamalon's oppasservice, die sinds een paar jaar naast zijn rijtjeshuis aan de Van Randwijklaan zit.
Profielfoto van Adri Klinkenberg
Geschreven door
Adri Klinkenberg

In de hoekwoning van zijn buren worden overdag zes kleine kinderen van werkende ouders opgevangen. Volgens de gemeente Werkendam is de opvang vergelijkbaar met een gezin met zes kinderen. Van Rosmalen begint er schoon genoeg van te krijgen. "Met mooi weer spelen ze hele dag in de tuin", zegt hij. "Op die dagen wil ik ook wel eens rustig in mijn tuin kunnen zitten."

Schutting
Tussen de kleine achtertuinen staat alleen een schutting. Lange tijd heeft hij zich geërgerd aan speelgoed met harde plastic wielen, waarmee heen en weer werd gereden over de tuintegels. Gastouder M.Vlot zei dinsdag bij de raad van State dat dit speelgoed inmiddels is vervangen. Van Rosmalen erkent dat zijn buurvrouw haar best doet de overlast zoveel mogelijk te beperken. Hij schuift de schuld aan de overlast vooral naar de gemeente Werkendam.

De opvang is in strijd met het bestemmingsplan. Werkendam verving die, na een verzoek van Van Rosmalen, door een omgevingsvergunning. Daarin had de gemeente voorwaarden moeten stellen, vindt de buurman.  "In een gewoon gezin groeien de kinderen op maar ik kan twintig jaar lang wonen naast een huis met kleine kinderen."

In elk huis
In elke woning in Werkendam kan een gastouderopvang komen, zegt Van Rosmalen. Woordvoerder Ton van Eijk van de gemeente zegt dat er beperkingen zijn opgenomen in de vergunning. Van een verbod op de achtertuin of een tijsbeperking wil de gemeente niets weten.

Uitspraak over circa zes weken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.