Nieuwe basisschool Hoeven mag niet open, zelfde constructie als ingestorte parkeergarage

19 oktober 2017 om 16:26
nl
De Brede School in Hoeven gaat voorlopig niet open. Dat heeft het gemeentebestuur besloten. De aannemer en de leverancier hebben de afgelopen week niet kunnen aantonen dat het gebouw veilig is. In het gloednieuwe pand zijn dezelfde bouwtechnieken gebruikt als in de ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

Toen vorige week bleek dat het pand mogelijk onveilig is, werd de verhuizing stilgezet. Leerlingen van de basisscholen de Lindenlommer en Reuzelaar krijgen daarom voorlopig les in hun oude pand. Dat geldt ook voor de kindjes van de peuterspeelzaal.

De komende tijd wordt er gekeken of de vloerconstructie aangepast moet worden zodat de school toch open kan in de toekomst. De gemeente gaat hiervoor samenwerken met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

LEES OOK: Bouwfout en hitte oorzaak van instorten parkeergarage bij Eindhoven Airport

'We nemen geen enkel risico'
Burgemeester Jobke Vonk-Vedder van de gemeente Halderberge vindt het erg vervelend maar wil geen risico nemen. "Uit de onderzoeken blijkt dat er geen volledige zekerheid kan worden gegeven over de vloerconstructie. Die zekerheid willen we als gemeente wel, want het gaat over een gebouw waar de kinderen van Hoeven dag in, dag uit onderwijs krijgen. Daarom nemen wij geen enkel risico.”

Ook de schooldirectie baalt enorm van de situatie maar heeft het volste vertrouwen dat leerlingen en docenten er het beste van gaan maken de komende tijd. "De teams van de school en de peuterspeelzaal zullen, onder de gegeven omstandigheden, zich tot het uiterste inzetten om het onderwijsleerproces zo adequaat mogelijk verder vorm te geven", aldus Jos Krebbekx.

Hard op zoek naar meubilair
De komende dagen worden de oude gebouwen van de twee scholen weer ingericht om zo snel mogelijk les te kunnen geven. Een deel van het meubilair was vorige week donderdag al verhuisd naar het nieuwe gebouw.

Diezelfde avond werd bekend dat het gebouw mogelijk onveilig is. Omdat er sindsdien niemand meer in mag zitten de scholen zonder meubilair. Het schoolbestuur is nu druk in overleg met leveranciers. Ook wordt er gekeken of er bij één van de andere zestien scholen die onder dezelfde stichting vallen, spullen over zijn.

De lessen starten volgende week woensdag weer. Ouders worden volgende week ook bijgepraat in een informatiebijeenkomst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.