Video

Boksers gewogen en gekeurd voor de Box Cup in Eindhoven

19 oktober 2017 om 21:03
nl
220 boksers uit 24 landen strijden vanaf vrijdag om een gouden medaille tijdens de Eindhoven Box Cup. Het driedaagse evenement wordt voor de tweede keer gehouden in het Van der Valk Hotel. Donderdag werden de deelnemers gewogen en gekeurd.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Elke dag worden er meer dan vijftig wedstrijden gespeeld. Onder de deelnemers een aantal nationale en wereldkampioenen en olympisch kampioen zwaargewicht Evgeny Tischenko uit Rusland.

Uitdagende klus Alicia Holzken
Donderdag werden de boksers gewogen en gekeurd. Maar belangrijker nog was de loting met meteen een uitdagende klus voor titelverdedigster Alicia Holzken uit Sint-Oedenrode. Zij begint vrijdagmiddag om vier uur tegen de sterke Russische Svetlana Solujanova.


"Het is voor mij een thuiswedstrijd. Er komen veel vrienden en bekenden kijken. Dus is ga weer voor een gouden medaille", zegt de boksster uit Sint-Oedenrode. Ook Nouchka Fontijn treft in haar eerste partij een een Russische tegenstandster: Darima Sandakova. Fontijn won vorig jaar zilver op de Olympische Spelen.

Programma Brabantse boksers
Holzken is niet de enige Brabantse deelnemer. De in Weert opgegroeide, maar in Eindhoven wonende Aito Koster neemt het op tegen de Ier Gary McKenna en viervoudig nationaal kampioen Nasser Shala uit Roosendaal opent het toernooi tegen de Fransman Ricardo Anzalone. Rick de Nooijer uit Roosendaal komt zaterdag 'pas' voor het eerst in actie: hij neemt het op tegen de Belg Roger Osei Bonsu.
 
Toernooidirecteur Eric van den Heuvel uit Eindhoven, zelf ooit topbokser, is dik tevreden met het deelnemersveld: "De sterke nationale teams van Engeland en Ierland kiezen bewust voor Eindhoven in hun planning van grote mondiale toernooien waaronder ook EK's en WK's. Dat zegt denk ik wel iets over gewicht van dit evenement'.

Opkomend talent
Behalve voor de topboksers is er de komende dagen aandacht voor de breedtesport. De Eindhoven Box Cup is dan ook een toernooi waarbij opkomend talent het kan opnemen tegen nationale en internationale toppers. Het boks-event begint vrijdag om twee uur. De finales zijn op zondag.

Andere opvallende en interessante wedstrijden:

PETER MULLENBERG vs. Harry Woods (Engeland)
NOUCHKA FONTIJN vs. Darima Sandakova (Rusland)
AITO KOSTER vs. Gary McKenna (Ierland)
NASER SHALA vs. Ricardo Anzalone (Frankrijk)

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.