Video

Cees (70) redt zijn buurjongetje uit sloot: 'Dat is toch geen heldendaad?'

20 oktober 2017 om 10:03
nl
Hij bedacht zich geen moment toen hij een kinderarmpje in het water zag. De 70-jarige Cees van Loon uit Den Bosch heeft zijn buurjongetje van anderhalf uit een sloot gered. “Een heldendaad? Iedereen zou dit toch gedaan hebben?”
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Cees woont aan de Harp in Den Bosch en ging buiten een sigaretje roken. Hij zag opeens iets drijven in het water. Hij dacht eerst dat het alleen om een kledingstuk ging. Maar toen hij opeens het armpje zag, ondernam hij meteen actie. “Ik trapte mijn schoenen uit en sprong in de plomp.”

Naar buiten geglipt
Hij haalde het kindje naar boven en ontdekte dat het zijn buurjongen was. Die was ongemerkt naar buiten geglipt. “Gelukkig begon hij meteen te huilen en hoesten. Ik heb 112 gebeld en die waren er binnen no time. De hulpverleners hebben hem drie kwartier onderzocht en alles leek goed.”

De ouders van het jochie zijn hun buurman erg dankbaar. De moeder is erg geschrokken van het voorval. Ze liet aan Omroep Brabant weten dat hun huis eigenlijk niet geschikt is voor kinderen, omdat het aan het water ligt. Ze probeert al enige tijd een andere woning te vinden, maar dat is nog niet gelukt.

Held
De politie vindt Cees een held. Agenten kwamen woensdag een bloemetje bij hem langsbrengen. Volgens de politie had het kindje het zonder deze heldendaad mogelijk niet gered.

Het jongetje maakt het volgens zijn redder nog steeds goed. “Hij stapt al weer als vanouds rond.”


[Facebook:https://www.facebook.com/politiedenbosch/posts/1601053016600640]

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.