Dieven zetten Louis' nieuwe auto op stenen en jatten z'n banden

20 oktober 2017 om 14:54 • Aangepast 20 november 2020 om 21:11
nl
Het klinkt als een flauwe grap, maar Johan Kouwenberg uit Den Bosch kan er niet om lachen. Donderdagnacht werd de auto van zijn vader Louis op stenen gezet en namen dieven de banden en velgen mee. “Dit is een doordachte actie.”
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

De auto stond geparkeerd in de Admiraliteitslaan in Den Bosch. Louis had vrijdagmorgen nog niets in de gaten toen hij instapte om naar zijn werk te gaan. “Het was nog donker. Mijn vader stapte in, startte de auto en gaf gas. Op dat moment schoot er een steen weg”, vertelt Johan. Hij kreeg daarna een telefoontje van zijn verbaasde vader.

Zuinig
Louis had de auto, een Mitsubishi Asx, in juli gekocht. Hij is er daarom erg zuinig op. “En dan gebeurt dit”, zegt Johan. Bij de politie is meteen aangifte gedaan. “Daar zeiden agenten dat dit niet vaak meer voorkomt. Dat maakt het zo opvallend.”

De schade wordt waarschijnlijk vergoed door de verzekering. “Gelukkig maar, want bij het autoschadebedrijf vertelden ze dat het rond de 900 euro per band kost.” Ondertussen houdt Johan onder meer Marktplaats in de gaten. “Het zou wel ironisch zijn als we de banden en velgen daar te koop aangeboden zien worden.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.