Lozano met PSV tegen Heracles, 'talisman' Brenet aast op record - Omroep Brabant

Lozano met PSV tegen Heracles, 'talisman' Brenet aast op record

20 oktober 2017 om 17:28
nl
De Mexicaan Hirving Lozano kan zondag met PSV meedoen in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Een andere aanvaller, Steven Bergwijn, is wegens een blessure mogelijk niet inzetbaar. Joshua Brenet zeker wel en dat komt de Eindhovense ploeg uit goed uit, want de verdediger is onderhand PSV’s talisman geworden.
Geschreven door

Mocht de koploper in de eredivisie zondag winnen (of gelijkspelen), dan is de 23-jarige verdediger al 48 competitieduels op rij ongeslagen in het shirt van PSV. Brenet is dan slechts één wedstrijd verwijderd van de evenaring van het clubrecord van Berry van Aerle (49).

Heracles weer spelbreker?
De laatste keer dat PSV verloor met Brenet binnen de lijnen was op 19 september 2015 tegen …Heracles. De Almelose ploeg won toen met 2-1.

Het zou toch wat zijn wanneer Heracles het feestje van Brenet gaat verstoren. De verdediger houdt zich op de vlakte, wil niet te vroeg juichen. “Heracles is niet bepaald een slechte ploeg, die juist tegen sterkere teams heeft bewezen er te kunnen staan. Er lopen een paar gevaarlijke spelers rond. Voor ons als verdedigers is het zaak om extra op te letten, maar we zijn vol zelfvertrouwen”, aldus Brenet, die toch nog een slag om de arm houdt. “Je moet niet boven jezelf uit willen stijgen, gewoon met beide voeten op de grond blijven.”

'Mooi om te pakken'
Mocht PSV doen wat bijna iedereen verwacht (en dat is minstens een punt pakken in het Philips Stadion), dan kan Brenet het record amper ontgaan. “Zeker mooi om dat te pakken, maar het belangrijkste voor mij is er om me voor het team in te zetten en dat zo goed mogelijk te laten functioneren.”
[tweet:https://twitter.com/paulpostman/status/921367547445960705]

Na afloop kunnen de PSV’ers in alle rust de topper tussen Feyenoord en Ajax bekijken. Wie mag van Brenet deze Klassieker winnen? “Liever een gelijkspel”, zo antwoordt hij.

Bergwijn twijfelgeval
Bij PSV is Lozano dus weer beschikbaar. De spits is voldoende hersteld van een blessure aan zijn elleboog. Hij liep het kwetsuur op tijdens een training bij de nationale ploeg van Mexico. Lozano miste daardoor het uitduel van PSV met VVV, dat desondanks in 2-5 eindigde. Bergwijn verscheen vrijdag wegens een blessure niet op het trainingsveld. ”Een twijfelgeval”, zei PSV’s trainer Phillip Cocu over hem.
[tweet:https://twitter.com/paulpostman/status/921364127234383873]

PSV begint de negende competitieronde met een voorsprong van vijf punten op Ajax en Feyenoord. Cocu: “Wij kunnen weer een stapje afstand nemen op de concurrentie als wij zondag winnen. Die kans moeten wij grijpen. Maar de spelers moeten wel blijven opletten en daarom hebben we op de training wat prikjes uitgedeeld en daar is goed mee omgegaan.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.