Video

Vrije Markt Cuijk weer open voor bezoekers: 'We misten echt ons dagje uit'

22 oktober 2017 om 06:39 • Aangepast 20 november 2020 om 21:09
nl
De meeste bezoekers hebben het oprecht gemist: de Vrije Markt in Cuijk. Na een verwoestende brand zo'n anderhalf jaar geleden, zijn de stands nu weer vol met producten.
Profielfoto van Jacqueline Hermans
Geschreven door
Jacqueline Hermans

Sommige bezoekers trekken er een dag voor uit: "We zijn net tien minuten binnen en ik heb al een shirt en een broek gekocht. We gaan door totdat de portemonnee leeg is", lacht een vaste klant uit Groesbeek.

Voor veel mensen was een bezoek aan de Vrije Markt een dagje uit, en dat hebben ze anderhalf jaargemist. "Zeker zo in de wintermaanden. Ik ben nu zo happy dat we hier weer naar toe kunnen", straalt een andere bezoekster. Haar man heeft zojuist inkt voor de printer gekocht.

'Je vindt wat je nog niet miste'
De overdekte hal met al haar standjes is eigenlijk als een overdekte rommelmarkt. "En het is alom bekend dat je hier altijdiets vindt waarvan je van te voren niet wist dat je het nodig hebt", glundert bedrijfsleider Jos Werepas. En dat kan variëren van kunstbloemen tot onderbroeken, van sokken tot antiek.

Wachten op privacy instellingen...


Werepas noemt het 'geweldig' voor hem en de andere medewerkers dat de markt weer open is gegaan. "Het voelt als de geboorte van een kindje. Alle gezichten stralen weer. We hebben langmoeten wachten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!