Video

NAC Breda met 0-2 onderuit tegen PEC Zwolle, Vreven niet in paniek: 'Helemaal niet!'

21 oktober 2017 om 22:13 • Aangepast 20 november 2020 om 21:09
nl
NAC Breda heeft zaterdagavond in eigen huis verloren van PEC Zwolle. Na het laatste fluitsignaal stond er 0-2 op het scorebord. Het was de derde nederlaag op rij voor NAC.
Profielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Oerlemans

Coach Stijn Vreven reageerde na afloop: "Ben ik in paniek? Helemaal niet. Maar wij moeten zakelijker en volwassener gaan spelen. Dat heb ik al vaak gezegd."

Wachten op privacy instellingen...


Volgens Manu Garcia was het 'hetzelfde verhaal' als de vorige wedstrijden en is het 'difficult' wanneer je als team hard werkt maar verliest. "We moeten weer gaan scoren, dan komt het goed."

Wachten op privacy instellingen...

De wedstrijd was extra onfortuinlijk voor NAC-aanvoerder Pablo Mari. Hij moest al vroeg in de wedstrijd het veld verlaten nadat hij geblesseerd raakte bij een kopduel.

Wachten op privacy instellingen...


Penalty
In de fase vlak voor de rust miste Angelino voor de Bredanaren een vrije trap. Kort daarna kreeg tegenstander PEC Zwolle een penalty na een overtreding van Koch. "We hadden op dat moment controle op de wedstrijd, vond ik. Maar dan krijg je een minuut voor rust een doelpunt tegen. Dat mag ik niet laten gebeuren." Doelman Birighitti zat er nog bij, maar kon de strafschop genomen door Van Polen niet buiten zijn doel houden. 

Wachten op privacy instellingen...

Direct na rust leek NAC op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de laatste fase van de wedstrijd schoot de Zwolse tegenstander eerst nog op de paal, om iets later dan toch het tweede doelpunt van de avond te maken.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.