Acht aanhoudingen na controle op camping Droomgaard, gemeente maakt zich zorgen - Omroep Brabant

Acht aanhoudingen na controle op camping Droomgaard, gemeente maakt zich zorgen

22 oktober 2017 om 16:56
nl
De politie heeft op camping Droomgaard in Kaatsheuvel bij een grote controle acht mensen aangehouden. Zo moest een van hen nog een celstraf van zes dagen uitzitten en hadden twee anderen nog boetes opstaan.
Profielfoto van Joris van Egmond
Geschreven door
Joris van Egmond

De gemeente Loon op Zand, waar Kaatsheuvel onder valt, is verrast door de vele aanhoudingen en wil volgende week om de tafel met eigenaar Oostappen Vakantieparken. "Vorig jaar waren er maar twee aanhoudingen. Dat het er nu acht zijn, verrast ons. We hadden gehoopt dat het op hetzelfde niveau gebleven was", zegt burgemeester Wim Luijendijk.

LEES OOK: Zes aanhoudingen bij controle huisvesting arbeidsmigranten Vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel

Arbeidsmigranten
Sinds enkele jaren houdt de gemeente periodieke controles op het vakantiepark in samenwerking met de politie. Ook de GGD en Stichting Barka voor Poolse arbeidsmigranten waren erbij betrokken. Het park kent naast een groot recreatief gedeelte, tweehonderd chalets die permanent in gebruik zijn voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

Behalve een persoon die nog een celstraf moest uitzitten en twee mensen met openstaande boetes, werden ook andere personen aangehouden vanwege:
- fiscale wanbetaling
- gezocht worden voor een zaak
- bezit ploertendoder
- achter het stuur met te veel alcohol op
- verplicht dna afstaan voor lopende rechtszaak

Maar er werden meer overtredingen geconstateerd. Sommige chalets worden permanent bewoond terwijl dit niet mag. En ook de brandveiligheid was niet overal in orde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.