Drugsfabriek ontdekt in garagebox Etten-Leur, twee verdachten aangehouden

23 oktober 2017 om 11:24 • Aangepast 20 november 2020 om 21:07
nl
De politie heeft maandagochtend achter een huis aan de Brederolaan in Etten-Leur een garagebox ontdekt waar drugs wordt gemaakt. De 36-jarige bewoner en een 28-jarige vrouw uit het Limburgse Roggel zijn aangehouden. Buurtbewoners zijn blij dat de politie in actie is gekomen.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Volgens de politie zijn er in het huis en de garagebox een paar liter ghb, enkele kilo's amfetamine, blokken hasj, honderden xtc-pillen en grondstoffen voor amfetamine gevonden. Ook zijn patronen van een vuurwapen in beslag genomen. In de garagebox werd amfetamine bereid. 'Een huis-tuin-en-keuken-lab', noemt een woordvoerder van de politie het lab. Er was geen gevaar voor omwonenden.

Verborgen ruimte
In de auto van de verdachte vonden agenten een verborgen ruimte, waar een klein pakketje in paste. Wat ook opviel in de garage was dat de verdachte daar zelf een groot gat had gegraven. Van daaruit kon hij onder zijn auto komen.  

Binnen lagen materialen die vaak worden gevonden in drugslabs, zoals sealmachines en een weegschaaltje. Op de eerste verdieping van het huis was ook een hennekwekerij maar er stonden geen planten.

Overlastpand
De politie kwam de drugs op het spoor na twee tips via de anonieme tiplijn en klachten uit de buurt.

Maandagochtend vielen agenten iets na zeven uur het huis binnen. Het huis was tot het middaguur afgezet met lint terwijl agenten de garage en het huis doorzochten.

Buurtbewoners reageren opgelucht op de arrestatie van bewoner Jeroen. Hij zou er ongeveer acht jaar wonen en al jaren overlast veroorzaken. Achter zijn huis komen dag en nacht auto's met vage figuren. De buurt zegt dat Jeroen zelf ook drugs gebruikte.  Volgens de buurt is het huis waar de inval was al een keer beschoten.
App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.