Heel Holland Bakt-winnaar Hans bestookte vrienden met baksels: 'Ze zijn kilo's aangekomen'

23 oktober 2017 om 19:23
nl
Maandenlang moest Hans Spitsbaard zijn mond houden. Dat hij de winnaar van het populaire programma Heel Holland Bakt was, wist slechts een select groepje mensen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

“Maar toen het hoge woord er eenmaal uit was, was het één groot feest", zegt Hans. Samen met vrienden, familie én natuurlijk zijn oma keek de winnaar thuis op de bank naar de uitzending van de finale.

Prachtige taarten
Voor kijkers was Hans de grote favoriet. Zelf verkeerde hij lange tijd in onzekerheid. “Zeker bij de laatste ronde van de finale hadden Gwenn en Marjolein prachtige taarten gemaakt. Op dat moment was ik echt niet zeker van de overwinning."

De overwinning van Hans is ook goed nieuws voor zijn vrienden en collega’s. “Ik heb ze de afgelopen tijd goed volgestopt met mijn baksels. Ze zijn kilo’s aangekomen. Op mijn school heb ik nog niet getrakteerd, maar dat staat nog op de planning.”

Het is de bedoeling dat Hans nog een tijdje over de schouder van bakker en jurylid Robèrt van Beckhoven uit Oisterwijk meekijkt. “In de praktijk is toch anders dan in een tv-programma. Ik hoop dat hij enthousiast gaat worden voor het vak”, zei Van Beckhoven eerder op de dag. Hans: “Dat gaat zeker lukken. Ik moet nog veel leren, maar een eigen bakkerszaak zou inderdaad heel erg mooi zijn.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.