Dit is wel heel erg gay: een carnavalswagen met JJ Chardonnay

24 oktober 2017 om 09:25
nl
Ze zijn een van de weinige gay-carnavalsverenigingen van Brabant. Een groep vaste bezoekers van de Venise Bar in Breda is carnavalsvereniging de Jeanettekes gestart.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Maandagavond wordt er al hard gewerkt in de loods in Breda aan een heuse carnavalswagen waarmee de kersverse carnavalsvereniging mee gaat doen met de optocht in Breda. Maar er wordt niet door iedereen hard gewerkt. “Ik ben niet zo’n bouwkoningin,” zegt JJ Chardonnay. Als de wagen eenmaal af is gaat ze als drag queen op een grote troon voor op de wagen.  “Ik ben er vanavond meer voor het entertainment en het vermaak.”

Er-na
De reden van de oprichting is het 50-jarige bestaan van de Venise Bar. Eigenaar Edwin van de Merwe: “We gaan een Venetiaanse wagen maken, compleet met Venetiaanse maskers. En als thema hebben we: we zwaaien er-na. Genaamd naar de vrouw die bar Venise heeft opgericht in 1967, Erna de Haas."

Johan, de voorzitter van de carnavalsvereniging, beaamt dat het allemaal niet zo makkelijk is. “Maar we krijgen wel veel hulp,” vertelt hij. “Veel mensen denken dat homoseksuelen niet zo handig zijn, maar we doen gewoon ons uiterste best en dan zien we wel waar we uitkomen.”

Effe Anders
In Eindhoven bestaal al jaren een gay-carnavalsvereniging. In 1999 werd Effe Anders opgericht. Ze zijn blij met de nieuwe carnavalsvereniging in Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.