Vervanging Merwedebrug 56 miljoen duurder dan gedacht - Omroep Brabant

Vervanging Merwedebrug 56 miljoen duurder dan gedacht

24 oktober 2017 om 10:16
De vervanging van de Merwedebrug kost 56 miljoen euro meer dan begroot. (Foto: ANP)
De vervanging van de Merwedebrug kost 56 miljoen euro meer dan begroot. (Foto: ANP)
De vervanging van de Merwedebrug op de A27 tussen Gorinchem en Werkendam wordt 56 miljoen euro duurder dan begroot. Dat schrijft demissionair minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu aan de Tweede Kamer. Ook gaan de werkzaamheden langer duren dan gepland.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door

Het project valt duurder uit en heeft vertraging omdat de plannen moesten worden aangepast. Het was de bedoeling dat de pijlers van de brug in de vaargeul zouden komen. Maar internationale regels schrijven dat de vaargeul minimaal 240 meter breed moet zijn en dat de pijlers niet in de vaargeul mogen staan. In het nieuwe plan komen de pijlers naast de vaarweg.
[video:2582692]

Haarscheurtjes
De Merwedebrug was vorig jaar twee maanden dicht voor vrachtwagens nadat haarscheurtjes waren ontdekt. Die sluiting kostte de transportsector zeker 33 miljoen euro.

LEES OOK: Opluchting bij chauffeurs en reizigers na opening Merwedebrug

Naast de Merwedebrug worden ook de Keizersveerbrug bij Raamsdonksveer en de Hagesteinsebrug tussen Vianen en Nieuwegein aangepakt. Het hele project gaat in 2022 van start, een jaar later dan gepland. Uiterlijk 2030 moeten alle drie de nieuwe bruggen open zijn.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...