Zevenklapper voor RKC Waalwijk, FC Den Bosch en FC Eindhoven uitgeschakeld

24 oktober 2017 om 19:54 • Aangepast 20 november 2020 om 21:05
In de tweede ronde van de KNVB-beker komen dinsdagavond vier Brabantse clubs in actie, RKC Waalwijk is de enige club die de volgende ronde haalde. FC Den Bosch, FC Eindhoven en Kozakken Boys gingen onderuit.

FC Twente-FC Eindhoven 3-0
De Eindhovenaren gingen op bezoek bij FC Twente. In Enschede wist trainer Wilfred van Leeuwen dat zijn ploeg 'met het hart' moest spelen om kans te maken op een goed resultaat. Een stunt kwam er niet. De thuisploeg won met 3-0, mede door twee doelpunten van voormalig FC Oss-spits Tom Boere.

Vanuit een corner kopte de aanvaller in de eerste helft de 1-0 binnen. Kort na rust maakte Boere na een snelle uitbraak van FC Twende ook de tweede treffer in de Grolsch Veste.

Na overleg tussen scheidsrechter en videoref kreeg FC Twente vijf minuten later een strafschop na hands van FC Eindhoven in het eigen strafschopgebied. Adnane Tighadouini maakte vanaf elf meter geen fout en bracht de Tukkers op 3-0. Het was ook de einduitslag.

FC Den Bosch-SC Cambuur 0-2
FC Den Bosch doet het met een achtste plaats in de Jupiler League boven verwachting goed, tegenstander SC Cambuur stelt in competitieverband juist teleur. De club uit Leeuwarden bezet de zestiende plek.

In het bekertoernooi won Cambuur echter van Den Bosch. Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op, in het laatste kwartier pakten de bezoekers uit Leeuwarden de winst. Dertien minuten voor het einde van de wedstrijd bracht Marvin Peersman Cambuur op voorsprong, hij schoot de bal hard tegen de touwen. Kevin van Kippersluis stond vijf minuten voor tijd volledig vrij, vanuit een ingestudeerde vrije trap maakte hij er 2-0 van.

RKC Waalwijk-De Treffers 7-0
RKC maakte in de eerste ronde van de KNVB Beker indruk door eredivisionist Sparta uit het toernooi te gooien, in eigen huis won het met 1-0. In de tweede ronde speelde de ploeg van trainer Peter van den Berg tegen De Treffers, een club die uitkomt op het derde niveau van Nederland.

In de beginfase waren er geen kansen en was RKC slordig, toch kwam het op voorsprong. Na twintig minuten spelen scoorde Saïd Bakari uit een voorzet van Nikki Baggerman. Met nog iets meer dan vijf minuten te spelen voor de rust kopte Roland Bergkamp vanuit een vrije trap van Paul Quasten de 2-0 binnen. Een paar minuten later maakte Johan Voskamp er 3-0 van.

In de tweede helft kwam RKC lange tijd niet tot scoren, tot Noël de Graauw het op zijn heupen kreeg. Hij scoorde drie keer en maakte er met een echte hattrick 6-0 van, Bakari maakte er in de absolute slotfase nog 7-0 van.