Net geen stunt voor Kozakken Boys, PEC Zwolle pas na verlenging te sterk

25 oktober 2017 om 07:01 • Aangepast 20 november 2020 om 21:05
nl
In de eerste ronde van de KNVB-beker won Kozakken Boys via strafschoppen van De Graafschap, dinsdag was het in de tweede ronde dicht bij een nieuwe stunt. Tegen PEC Zwolle, de nummer drie van de eredivisie, verloor het na verlenging: 3-2.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

In de beginfase leek PEC Zwolle hard op weg naar een makkelijke overwinning. Younes Namli schoot de bal na acht minuten al hard voorbij Kozakken Boys-goalie Nils den Hartog. Niet veel later raakte hij met een schot de lat. Net na rust leek Piotr Parzyszek de 2-0 te maken, zijn kopbal werd echter van de lijn gehaald.

Een minuut later werd er wel gescoord. Kozakken Boys maakte de gelijkmaker, Ahmed El Azzouti maakte de 1-1. De hoop op een stunt werd al snel weer minder op het moment dat Philippe Sandler vanuit een vrije trap de 2-1 maakte, een kwartier voor tijd. Het was voor PEC Zwolle niet genoeg voor de winst, twee minuten voor tijd maakte Swaeron Stout op fraaie wijze de 2-2.

Wachten op privacy instellingen...

Verlenging
Net als tegen De Graafschap dwong Kozakken Boys een verlenging af. In die verlenging waren er veel kansen, voor beide ploegen. Terell Ondaan raakte de lat, terwijl Kozakken Boys een inzet van Stout van de lijn gehaald zag worden. Net voor de rust van de verlenging kreeg PEC een penalty, nadat Ryan Thomas naar de grond ging. Erik Bakker benutte het buitenkansje en bracht de eredivisionist op 3-2.

Wachten op privacy instellingen...

Steun
Kozakken Boys kreeg flink wat steun in Zwolle. Vanuit Werkendam gingen er vijfhonderd supporters van de amateurclub mee om de ploeg van trainer Danny Buijs te steunen in de jacht op een stunt.

Vooraf was er hoop. “Ze kunnen een slechte dag hebben, wij een goede dag”, zei een fan kort voor vertrek in Werkendam. “Het kan. Waar geloof is, is er hoop.”

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.