SP protesteert tegen topsalaris bestuurder Amphia: ‘En het personeel moet parkeergeld betalen'

25 oktober 2017 om 09:20
nl
De SP in Breda is boos. Afgelopen nacht heeft de partij in de omgeving van het Amphia ziekenhuis in Breda posters opgehangen waarop een ‘graaiende’ Amphia-bestuurder Olof Suttorp is afgebeeld.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De bestuurder verdiende in 2016 ruim 309.000 euro en dat is tegen het zere been van de Bredase afdeling van de SP. Uit onderzoek van RTL Nieuws bleek deze week dat Suttorp de op één na best verdiende bestuurder in de zorgsector is.

“Meer dan een miljoen mensen kunnen de zorgkosten niet betalen. In dat licht bezien kunnen deze salarissen echt niet. Bovendien moet het personeel van het Amphia ziekenhuis parkeergeld betalen als ze komen werken”, zegt Dirk Uijl, raadslid voor de SP in Breda. “Deze poster moet mensen aan het denken zetten.”

Volgens Uijl is het niet alleen Suttorp die binnen het Amphia een topsalaris heeft. “Uijl: “Het Amphia heeft drie bestuurders. De andere twee bestuurders verdienen ook nog eens 293.000 en 229.000 euro.”

Boven de norm
Op dit moment mogen de bestuurders die al voor de ingang van de Wet Normering Topinkomens een contract hadden, nog meer dan de norm verdienen. Pas in 2023 overtreden deze bestuurders de wet als ze dan nog boven de norm zitten.

Volgens het Amphia wordt het salaris van de bestuurder in vijf jaar tijd afgebouwd tot een ministersalaris van 179.000 euro. Uijl: “Vijf jaar tijd om een dergelijk salaris af te bouwen? Dat is absolute onzin.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.