'Djen Bosj?' Chinese handboogschutters oefenen alvast op hun uitspraak

25 oktober 2017 om 09:54
nl
Die ‘sch’ is even wennen, maar het gaat ze al vrij aardig af, de deelnemers van het WK handboogschieten in Mexico. Ze oefenen alvast de uitspraak van ’s-Hertogenbosch. In de Brabantse hoofdstad wordt in 2019 het WK handboogschieten gehouden.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Aan de voet van het Sint-Janskathedraal nemen tientallen deelnemers het tegen elkaar op. De Bossche wethouder Jos van Son komt net terug uit Mexico-Stad, waar dit jaar het WK werd gehouden. In een ceremoniële overdracht kreeg hij de Mexicaanse vlag overhandigd.

ZIE OOK: WK handboogschieten in 2019 op Parade in Den Bosch: 'We zijn hartstikke blij'Het bijwonen van dat WK was een fantastische ervaring, vertelt de wethouder aan Omroep Brabant. “We hebben veel van geleerd over hoe kan het er bij ons in Den Bosch uit kan komen zien. De Parade is een prachtige locatie, en sluit goed aan bij de wensen van het WK-comité.”
[tweet:https://twitter.com/EdwinSmolders/status/922342203149692928]
De laatste keer dat Nederland een WK mocht organiseren, was in 1967 in Amersfoort. Aan het wereldkampioenschap in 2019 zullen ook paralympische handboogschutters deelnemen. Dat is voor het eerst in de handbooggeschiedenis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.