Dion Graus (PVV) over illegale puppyhandel: ‘Het zijn zieke idioten’

25 oktober 2017 om 10:53
nl
'Zieke idioten die keihard aangepakt moeten worden.’ Dion Graus, Kamerlid voor de PVV, heeft geen goed woord over mensen die handelen in, soms doodzieke, puppy’s om er zelf beter van te worden.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Graus zegt dat in het Omroep Brabant-programma Wakker! naar aanleiding van de aanhouding van beruchte puppy-handelaren in Hapert. Ook werd een dierenarts opgepakt. Volgens de Gazet van Antwerpen gaat het om een vrouw uit het Belgische Arendonk. Op diverse sites wordt ze al jaren in verband gebracht met duistere praktijken.

Voor Graus is het duidelijk dat ‘dierenbeulen’ in deze handel steeds weer terugvallen in hetzelfde gedrag. De straffen voor een dergelijk vergrijp zijn momenteel laag, zowel de boetes als de gevangenisstraffen. Graus: “De winsten staan in geen enkele verhouding tot de hoogte van de boetes. Ik pleit dan ook voor torenhoge boetes, gevangenisstraffen en een levenslang verbod op het houden van dieren.” Over de betrokken dierenarts is hij duidelijk: een beroepsverbod.

ZIE OOK: Grote politie-actie in strijd tegen illegale puppyhandel: 89 pups in beslag genomen in Hapert

Zover is het nog niet, al is een motie van Graus hierover al aangenomen. “Ik heb er goede hoop op dat we het bij de nieuwe minister en Kamerleden kunnen afdwingen”, zegt de PVV’er.

ZIE OOK: Brabant spil in grootscheepse puppyhandel: dierenartsen spreken van maffiapraktijkenHet harder aanpakken van de illegale puppyhandel levert in de meeste gevallen ook nog een interessante bijvangst op. Graus somt op: belastingfraude, valsheid in geschrifte en illegale dierengeneesmiddelen. “Maar ook gevallen van huiselijk geweld, wietkwekerijen en kinderporno komen aan het licht”, vult Graus aan. “Als je geen dierenhart hebt, zoals ik, doe het dan voor de bijvangst.”
 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.