Zorgmanager 'Tante Louise' in Hoogerheide genomineerd voor beste hulp bij mantelzorg

25 oktober 2017 om 11:00
nl
Manager Yvonne van zorginstelling Tante louise is genomineerd voor de beste ondersteuning van een mantelzorgster van Nederland. Ze is voorgedragen door haar collega Esther, die receptioniste is bij zorgcentrum Heideduin in Hoogerheide. Yvonne steunt als casemanager Esther bij de verzorging van haar demente vader.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

In 2016 werd bij de vader van Esther alzheimer vastgesteld. Hij kreeg Yvonne Faber uit Bergen op Zoom toegewezen voor de ondersteuning van de mantelzorg. Yvonne heeft als specialiteit dementie en geeft veel tips over de verzorging. 

Begrip
Esther is erg enthousiast over Yvonne vanwege haar inzet en begrip: "Zij begrijpt de Indische cultuur, waar wij vandaan komen goed. Yvonne blijft altijd aan tafel praten met mijn ouders. Mijn vader wordt daar heel rustig van en ook mijn moeder heeft er veel baat bij".

Dat de ouders van Esther Yvonne graag mogen, blijkt wel uit het feit zij vaak mag blijven eten.

Grote eer
Yvonne noemt het een grote eer voor haar werk dat ze is genomineerd: "Je wilt altijd het beste voor je cliënten en hun familie en als dat dan gewaardeerd wordt dan is dat super".

Voor het geld hoef je, zoals meestal in de zorg, het niet te doen. De wedstrijd draait om de eer en een mooie bokaal om op de schouw te zetten. Voor Yvonne maakt dat niet uit, want de zorg komt uit haar hart. 

De Mantelzorg Awards worden uitgereikt aan mensen door wie mantelzorgers zich bijzonder gesteund voelen. Yvonne is uit meer dan 300 inzendingen gekozen als een van de finalisten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.