Precies veertien jaar geleden sneeuwde het in Brabant, nu is het recordwarm

25 oktober 2017 om 12:48
nl
Veertien jaar geleden: sneeuw in de provincie. “Dat was buitengewoon bijzonder, alle omstandigheden waren perfect die dinsdag”, zegt meteoroloog Jordi Bloem van Meteo Group. In het nu is oktobersneeuw niet meer denkbaar: het belooft een van de warmste oktobers ooit te worden. En dat is ook bijzonder!
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

“Het weer blijft zacht vandaag en morgen. Vanaf vrijdag wordt het langzaam frisser. Zaterdag zal het ongeveer vijftien graden worden, daarna duikt de temperatuur tot maandag naar beneden, om en nabij de tien graden”, vertelt Bloem. “Zoals het er nu uitziet, wordt deze oktober de op drie na warmste oktober ooit gemeten.”

De echte temperatuurdip is dus zondag en maandag, maar is er sprake van een glijdende schaal? “De lucht wordt minder zuidelijk komende tijd, en komt vanaf de noordpool. De wind wordt kouder, maar het zeewater is nog op temperatuur waardoor de lucht een beetje opwarmt.”

Zondag en maandag wordt het koud, maar daarna zal het weer bijtrekken. “Dan kan de winterjas als attribuut even twee dagen de kast uit”, aldus Bloem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!