Tieners uit Oosterhout maken 20.000 euro buit door te 'sjoemelen' met Tikkie-app - Omroep Brabant

Tieners uit Oosterhout maken 20.000 euro buit door te 'sjoemelen' met Tikkie-app

25 oktober 2017 om 14:48
nl
Twee tieners uit Oosterhout zijn opgepakt, omdat ze meer dan 20.000 euro hebben geroofd van tientallen bankrekeningen. Ze deden dat door de Tikkie-app te misbruiken. Met deze app kunnnen bedragen worden overgeboekt. Zeker 42 gedupeerden hebben aangifte gedaan.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

De jongens, beiden geboren in 1999, hadden advertenties op Marktplaats gezet met een mobiel telefoonnummer erbij. Mensen die geïnteresseerd waren, namen via WhatsApp contact op met de jongens. Die vroegen de potentiele kopers om één eurocent over te maken via de terugbetaalapp Tikkie van ABN Amro.

Vertrouwen
De verdachten wilden zogenaamd zeker weten dat ze de geïnteresseerden konden vertrouwen. Ze lokten de aanstaande kopers naar een nagemaakte site, die precies gelijk was aan de echte site van Tikkie. Toen de mensen daar wilden inloggen, kregen de twee jongens hun gebruikersnamen en wachtwoorden in handen. Die gebruikten ze om in te loggen en snel de rekeningen leeg te roven.

Drugs
Bij een van de verdachten thuis werden soft- en harddrugs gevonden, klaar om naar het buitenland te worden gestuurd. De verdovende middelen zijn in beslag genomen, net als computers en telefoons van de beide verdachten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.