Verkeersregelaar ontsnapt aan de dood als automobilist op hem inrijdt

26 oktober 2017 om 13:45
nl
Een 58-jarige man is opgepakt omdat hij woensdagmiddag rond twee uur inreed op een verkeersregelaar. Dit gebeurde op de kruising van de Dr. Struyckenstraat met de Oranjeboomstraat in zijn woonplaats Breda. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De verkeersregelaar was al gewaarschuwd dat er een auto tegen de richting in was gereden. Een stopteken van zijn collega werd genegeerd. De regelaar zag de auto staan bij een bedrijf in de straat. Even later kwam de auto zijn kant op gereden.

De automobilist negeerde het stopteken van de verkeersregelaar en reed met zijn auto op hem in. Het slachtoffer kon nog net wegspringen. Hij greep zich in zijn val vast aan de auto. Die moest hij door de snelheid loslaten. De man viel hard op de grond.

Achtervolging
Een toevallig passerende agent in een politieauto zag het allemaal gebeuren en zette meteen de achtervolging in. Hij gaf de bestuurder een stopteken. De verdachte werd aangehouden.

Zijn auto, voorzien van een handelaarskenteken, is in beslag genomen. Aan het bureau bleek dat de rechter de invordering van zijn rijbewijs had bevolen. Ook bleek dat er nog duizend euro aan openstaande boetes op zijn naam stonden. De verkeersregelaar raakte lichtgewond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.