Voormalig gevangenisdirecteur krijgt taakstraf voor wietkwekerij in huis - Omroep Brabant

Voormalig gevangenisdirecteur krijgt taakstraf voor wietkwekerij in huis

27 oktober 2017 om 13:44
nl
Hij had er alle vertrouwen in dat Jezus zijn rechter zou zijn, maar de voormalig directeur van de gevangenissen in Vught en Middelburg moet het nu toch echt doen met de beslissing van het Openbaar Ministerie in Breda. Die legde Hank G. een taakstraf van dertig uur op, omdat hij in zijn huis een hennepkwekerij had.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

De voormalig gevangenisdirecteur werd in april gearresteerd. In zijn huis in Nieuw-Vossemeer vond de politie 114 wietplanten. Ook zijn vrouw werd aangehouden. Volgens de officier van justitie was het namelijk haar idee om wat extra bij te verdienen.

Opvallend
De vondst van de hennepkwekerij was extra opvallend, omdat G. al jaren hoge functies bekleedde bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Voor die periode was hij onder meer plaatsvervangend directeur voor de Dienst Justitiële Inrichtingen. Hij werd geschorst en is zijn baan bij justitie inmiddels kwijt.

G., die ook actief was binnen de evangelische gemeenschap van Steenbergen, vroeg tijdens de viering van Goede Vrijdag nog vergiffenis voor zijn misstap. "Wij hebben Jezus met ons en dat is onze rechter", zo reageerde zijn dochter destijds namens G.

Taakstrafzitting
Bij de rechter hoeft de 54-jarige Hank G. in ieder geval niet te komen. De officier van justitie velde tijdens een zogenoemde taakstrafzitting zelf het vonnis. Met de hoogte van de taakstraf van dertig uur heeft de officier onder meer rekening gehouden met het blanco strafblad van de ex-gevangenisdirecteur en de baan die hij door de wietteelt heeft verloren.

De 51-jarige vrouw van de justitiemedewerker accepteerde haar werkstraf van honderd uur die het OM voor ogen had. Een hogere straf, omdat de vrouw het initiatief had genomen wat bij te verdienen. Ze had geen baan meer.

Auto afgepakt
Overigens heeft het duo niet lang van de extra inkomsten kunnen profiteren. Het Openbaar Ministerie heeft de auto van het echtpaar afgepakt en zo de criminele winsten ontnomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.