Video

Cyriel Dessers 'juicht zeker' als hij scoort tegen oude club NAC: 'Ik vind het spannend'

27 oktober 2017 om 16:00 • Aangepast 20 november 2020 om 21:01
nl
FC Utrecht-spits Cyriel Dessers kijkt uit naar het treffen met zijn oude club NAC, komende zondag. De Belg had vorig seizoen een groot aandeel in de promotie van de Bredase club naar de eredivisie. Hij verdiende daar een transfer naar FC Utrecht mee. .
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Dessers kan niet wachten tot NAC op bezoek komt. Hoewel hij nu voor FC Utrecht speelt, zal de liefde voor de Bredase club nooit verdwijnen bij de Belgisch spits. Vorig seizoen werd hij clubtopscorer van NAC en promoveerde Dessers met de ploeg naar de eredivisie. Hij maakte in Breda een waar volksfeest mee.

Cyriel Dessers speelt met FC Utrecht tegen zijn oude club NAC.


'Bij een goal schuif ik niet op de knieën'
"Ik ben echt supporter geworden", zegt Dessers. "En dat blijf ik ook. Maar ik zal dat gevoel dit weekend toch even opzij zetten. Nee, dat is niet moeilijk, want ik ben heel hongerig en heb er veel zin in. Als ik scoor, schuif ik misschien niet op de knieën, maar zal zeker juichen."

"Voor het seizoen had ik deze wedstrijd al aangevinkt in de agenda", vervolgt hij. "Nu is het bijna zo ver en vind ik het ook spannend."

Niet in topvorm
De kans is heel groot dat Dessers speelt tegen NAC. Zijn concurrent kampt namelijk met een achillespeesblessure. FC Utrecht zal zondag wat recht willen zetten voor eigen publiek. De ploeg verloor vorige week van AZ en werd woensdag door VVV uit het bekertoernooi geknikkerd.

"We zijn niet in topvorm, maar het is te zwaar om te zeggen dat we een dipje hebben. De kwaliteit is niet verdwenen en het is zaak om die weer terug te vinden. Ik hoop dat het zondag gebeurd."

NAC is lastige tegenstander
Dessers ziet in NAC zondag een lastige tegenstander. "Ik denk dat NAC het alle topploegen al moeilijk heeft gemaakt. Behalve Vitesse, maar dat was de eerste wedstrijd. We zullen op onze hoede moeten zijn. Maar als wij even hard willen als NAC, denk ik dat wij beter zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.