Video

Ongelofelijke reeks zonder nederlaag in Den Bosch: ‘Moeten niet arrogant worden’

28 oktober 2017 om 00:09 • Aangepast 20 november 2020 om 20:59
nl
HC Den Bosch tegen HC Amsterdam, het was vrijdagavond een absolute hockeytopper in de hoofdklasse dames. Beide ploegen hadden na acht wedstrijden nog geen punt laten liggen, de reeks van Den Bosch is met vorig seizoen erbij zelfs nog langer. En die reeks gaat nog even door, want in eigen huis werd er met 3-1 gewonnen van de Amsterdammers.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Voor de wedstrijd stond de muziek in de kleedkamer hard, je voelt dan de spanning”, zegt Maartje Krekelaar na afloop van de zege. “Dat merk je bij andere competitiewedstrijden minder. Het voelt eigenlijk als play-offs en dat is wel echt anders.”

Margot van Geffen voelde niet direct meer druk. “Maar het is wel een betere tegenstander, in dat opzicht is het leuk om tegen Amsterdam te spelen. Maar je gaat elke wedstrijd gewoon in om te winnen en je beste spel te laten zien. Dat hebben we nu ook gedaan.”

Wachten op privacy instellingen...

‘Ik haat verliezen’
Door doelpunten van Krekelaar (2) en Marloes Keetels won Den Bosch met 3-1. De teller staat nu op dertien competitieoverwinningen op rij. In officiële duels werd voor het laatste verloren op 15 november 2015, inmiddels zijn er 55 wedstrijden op rij niet verloren. Toch weet Van Geffen nog wel wat verliezen is. “Ja, maar ik haat verliezen. Laten we dat nog maar even niet doen, laten we hopen dat we deze reeks nog even doorzetten.”

Een grote lach verschijnt op het gezicht van Krekelaar als de bijzondere reeksen onderwerp van gesprek worden. “We zijn al zo lang ongeslagen. Maar we moeten niet arrogant worden. We moeten niet denken dat we alles even winnen. We trainen superhard. We willen bovenaan blijven staan en het is niet zo dat het ons aan komt waaien.”

Wachten op privacy instellingen...

Record
De langste zegereeksen in de hoofdklasse dames zijn nog ver weg. Amsterdam won in de jaren 2004 en 2005 maar liefst 27 keer op rij, HGC deed het in 1987-1988 22 keer op rij. Op de derde plaats staat Den Bosch met achttien zeges in de jaren 2012-2013.

“Zelf zijn we niet bezig met het record. Iedere week is anders en het is altijd weer een nieuwe wedstrijd. Het zit niet heel erg in ons hoofd. Maar het is natuurlijk supergaaf, de statistieken zijn ongelofelijk”, aldus Krekelaar.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.