Mag het licht uit? Reclameborden langs Brabantse snelwegen uit tijdens de ‘Nacht van de Nacht’

28 oktober 2017 om 09:33
nl
Komende nacht gaat de klok een uur achteruit. Dat gebeurt om drie uur en dan gaat de wintertijd in. Behalve dat we een uurtje extra kunnen slapen, worden er tijdens de zogeheten ‘Nacht van de Nacht’ ook veel activiteiten gehouden.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Natuur- en milieufederaties willen tijdens deze nacht aandacht vragen voor lichthinder en de schoonheid van de nacht benadrukken. Door lichtvervuiling van steden en bedrijven is het vrijwel nergens meer in Nederland echt donker.

Reclameborden uit
Zeker driehonderd bedrijven en gemeenten doven komende nacht de lichten van gebouwen. Opvallende deelnemer dit jaar is Interbest uit Breda. Deze grootste aanbieder van snelwegreclame doet vanaf negen uur zaterdagavond alle 180 reclameborden langs de weg uit.

Symphonica in Bosso
Verder zijn er in het hele land, dus ook in Brabant, verschillende restaurants open en worden er nachtelijke activiteiten georganiseerd. Zo kan men in Rijsbergen een klassiek concert bijwonen en serveert een restaurant in Den Bosch de maaltijden bij kaarslicht.

Verder kan er op verschillende plekken in het land onder begeleiding naar de sterren worden gekeken. Ook zijn er nachtwandelingen in de Loonse en Drunense Duinen, wild zwijnexcursies in Leende en worden er in Grave liedjes gezongen rondom een kampvuur.

Het is de dertiende keer dat de natuur- en milieufederaties het evenement organiseren. Vorig jaar kwamen er 40.000 mensen op de nachtelijke activiteiten af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.