Veteranendag Hart van Brabant: Stel ons vragen!

28 oktober 2017 om 17:23
nl
Kinderen mochten achterin een rondje maken in een DAF YA 4442, beter bekend als de 4-tonner. Ze konden zich laten schminken met mooie modieuze camouflagekleuren en er was een veldkeuken te zien. Op het Vrijthof in Hilvarenbeek werd zaterdag de bevrijding van Midden-Brabant gevierd.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Op 27 oktober 1944 is de regio rond Tilburg bevrijd van de Duisters. Traditiegetrouw wordt deze dag gevierd. "We moeten vieren dat we toen bevrijd zijn en dat we het leven kunnen hebben dat we nu hebben", aldus Pim van der Velden van Stichting Veteranen Hart van Brabant.

Vragen
De stichting vindt het belangrijk dat mensen te weten komen hoe het militairen vergaat als ze op uitzending zijn. Stel ons vragen! Wat hield je werk in? Wat heb je daar allemaal gezien?" 

Van der Velden erkent dat er een barrière is. "In de media hoor je natuurlijk veel verhalen over posttraumatisch stress-stoornis en andere negatieve dingen. Maar er zijn gelukkig veel meer veteranen die geen PTSS hebben en die heel erg goed in staat zijn om antwoord te geven op een vraag."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.