Mathieu van der Poel en Maud Kaptheijns laten publiek genieten: 'Kleine moeite'

28 oktober 2017 om 18:00 • Aangepast 20 november 2020 om 20:59
nl
Mathieu van der Poel en Maud Kaptheijns hebben zaterdag de Grote Prijs van Brabant gewonnen. Veldrijder Van der Poel won met overmacht vóór Europees kampioen Toon Aerts. Kaptheijns kwam ondanks een harde valpartij ook solo over de finish.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Aerts pakte een week voor het EK vanaf de start de koppositie, maar Van der Poel zat direct goed mee. In de tweede ronde vond de veldrijder het genoeg geweest en liet hij de concurrentie achter zich. Vanaf dat moment reed hij solo en niemand kwam meer in de buurt van de Nederlands kampioen.

"Het was niet makkelijk, het is altijd lastig om een wedstrijd te winnen", zei Van der Poel na afloop. "Ik kon vandaag heel goed mijn techniek gebruiken om het verschil te maken."

Tijdens de race wist hij het aanwezige publiek goed te vermaken, met regelmaat liet hij zich zien met mooie sprongen. "Je komt met zoveel snelheid aan, dan is het maar een kleine moeite om te springen."

Wachten op privacy instellingen...

'Niet naar Mathieu kijken'
Corné van Kessel kwam achter Aerts als derde over de streep. De renner uit Veldhoven kwam met die prestatie op het podium. "Ik ben er tevreden mee. Na Mathieu en Toon derde worden is goed. En in eigen provincie, dat is altijd leuk. Ik heb een paar foutjes gemaakt in het begin en ben een keer gevallen, derde was het hoogst haalbare vandaag."

Van Kessel kwam al snel met een groepje van vier achter Van der Poel te zitten. Toen keek hij naar de concurrenten in het groepje, niet naar de latere winnaar. "Ik denk dat je de laatste tijd niet naar Mathieu moet kijken. Je moet de koers in die groep tot een zo goed mogelijk einde zien te brengen, dat was nu een derde plaats."

Wachten op privacy instellingen...

Zege Kaptheijns
Kaptheijns maakte dit seizoen veel indruk, dat deed ze zaterdag ook weer. De veldrijdster uit Westerhoven kwam al snel solo aan kop en die positie gaf ze niet meer af.

Wachten op privacy instellingen...

Helemaal soepel ging het niet. Kaptheijns kwam bij de balken ten val en naast wat schade aan de fiets hield ze er vooral een blessure aan over. Haar linkerbeen lag open en zat na afloop onder het bloed. Ondanks de kwetsuur reed ze door en wist ze haar voorsprong te behouden.

De zege vieren zat er niet in voor Kaptheijns. "Ik denk dat het gehecht moet worden", zei ze na afloop, wijzend naar haar been. Dat gevoel bleek te kloppen. Grote gevolgen heeft het niet, zondag kan ze gewoon starten in Ruddervoorde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.