Video

Willem II-fans maken grote indruk op spelers met acties voor Fran Sol

29 oktober 2017 om 01:15 • Aangepast 20 november 2020 om 20:58
nl
Willem II hield geen punten over aan het thuisduel tegen Ajax zaterdagavond. Toch zal veel mensen in Tilburg de wedstrijd op een positieve manier bijblijven. De massale steunbetuigingen aan het adres van de zieke Fran Sol maakten indruk.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Bij de Spanjaard werd een tumor in zijn teelbal ontdekt. Sol ging donderdag onder het mes. De fans in het stadion stonden in de negende minuut allemaal op en klapten luidruchtig voor de spits. Dat moment bezorgde velen kippenvel.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Kippenvel: spelers en fans steken Fran Sol hart onder de riem [VIDEO]

Jordens Peters, aanvoerder van Willem II, kreeg alles mee in het veld. "Ik hoorde het publiek massaal klappen. Toen keek ik op de klok en zag ik dat de negende minuut liep", vertelt hij.

Wachten op privacy instellingen...

"Dat was een mooie actie en tekenend voor deze club. Fran is een geliefde speler en een goede spits voor ons. Hoe het publiek met de situatie om gaat is grote klasse. Dat tekent het familiaire gevoel van Willem II. Dat voel ik zelf ook zo."

LEES OOK: Willem II hoopte op stunt voor Fran Sol, maar Tilburgers verliezen van Ajax

Bartholomew Ogbeche, maakte tegen Ajax, na maandenlang blessureleed zijn rentree voor de Tilburgse club. Hij was (uiteraard) blij met zijn eerste speelminuten, maar sprak na afloop vooral lovend over de actie van het Tilburgse publiek voor zijn ploegmakker Sol. "Het was fantastisch, gewoon fantastisch."

"Fran maakt een moeilijke tijd door en hij moet weten dat wij, de hele Willem II-familie, achter hem staan. Wij hopen dat hij zo snel mogelijk terugkeert op het veld en dat de uitslagen in het ziekenhuis positief zullen zijn. Wat de supporters vandaag hebben gedaan was echt grote klasse."

Wachten op privacy instellingen...

'Het was een zware week'
Het slechte nieuws over de populaire spits is de spelersploeg niet in de koude kleren gaan zitten, vertelt Peters. "Het was een zware week, ook omdat dit de derde wedstrijd in negen dagen was. Het heeft ons heel veel energie gekost. Op en naast het veld."

"Desondanks hebben we het tegen Ajax lang volgehouden, maar op een gegeven moment zag je dat bij ons de pijp leeg was. Dat was jammer." Willem II verloor met 3-1 van Ajax.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.