NAC Breda pakt met hangen en wurgen een punt bij FC Utrecht

29 oktober 2017 om 16:19 • Aangepast 20 november 2020 om 20:58
NAC Breda heeft zondag een zwaarbevochten punt gepakt bij FC Utrecht. De Bredanaars stapten na een vermakelijk duel vol kansen met een 2-2 gelijkspel van het veld.
Profielfoto van Redactie

Bij NAC haakte keeper Mark Birighitti kort voor de aftrap geblesseerd af. Zijn vervanger Nigel Bertrams werd na twintig minuten gepasseerd door Willem Janssen. De Utrechtse aanvoerder heeft nu al elf jaar op rij gescoord in de eredivisie. Janssen is de enige speler die dat kan zeggen.

Het antwoord van NAC liet slechts twee minuten op zich wachten en kwam via Mounir El Allouchi. De bezoekende ploeg van trainer Stijn Vreven, ooit een cultheld in Utrecht, kwam kort na rust op voorsprong.

Janssen dacht dat hij een voorzet van Thierry Ambrose over de achterlijn kon laten lopen, maar vergiste zich in Giovanni Korte die de bal met de punt van zijn voet langs doelman David Jensen werkte.

Invaller Nick Venema bracht Utrecht een kwartier voor tijd langszij. In de tumultueuze slotfase raakte Janssen twee keer de lat en werkte Mark van der Maarel de bal bijna in eigen doel. De verdediger van Utrecht werd gered door de paal.